Monday, January 21, 2013

Mustkunst,juveelid ja armastus

"Ausad illusioonid"

Nora Roberts

2005

Kirjastus ERSEN

Ma küll lubasin, et laenutan Nora Robetsilt ka teise triloogia kuid riiulilt jäi kätte hoopis raamat mustkunstist, juveelidest ja armastusest. Peab ütlema, et ka see raamat oli mõnus. Absoluutselt sobilik öökapi kirjanduseks, et ennem uinumist veel paar rida lugeda. 

Raamat algab sellest, et noore Luke Callahani võtab enda hoole alla üks omaaja osavaimaid mustkunstnike Nouvelle. Luke´i lapsepõlv on olnud väga keeruline. Selga katmas kasuisa poolt peksmisest jäänud armid, hinges armid joodikust emast ja seksuaalsest ärakasutamist. Kõik see on raamatu alguseks teinud noormehest osava pikanäpumehe, kelle usaldust on raske võita. Kuid ometi suudab mustkunsti maailm ning Novelli rahulik olek ja tema poolt pakutav perekond võita Luke südame. 

Loo teiseks liiniks on kõigepealt sõpruse, siis partnerlussuhte ning lõpus suure armastuse tekkimine Luke ja Nouvelli tütre Roxy vahel. Iseloomustamiseks ainult üks sõna - kuum! 

Seiklust lisab loole aga tõik, et Nouvelleil on lisaks mustkunstniku karjäärile ka väga edukas karjäär juveelivargana. Ja tasapisi kaasab ta oma tegevustesse terve pere. Aga see ei tundu üldse negatiivsena. Võib-olla sellepärast, et Robin Hoodilikult varastavad nad ainult väga rikastelt ning annavad osa saagist vaestele. 

Põnevuse, intriigi ja vahepealsed ootamatud käigud annab loole konflikt Samiga. Noormehega, kelle Nouvelle samuti tänavalt enda juurde võtab, kuid kes on juba oma loomult pahaendaline. Peale seda, kui ta perekonnast välja visatakse on ta pikalt oodanud ja planeerinud kättemaksu. 

Ma kahjuks ei leidnud teisi arvustusi sellele raamatule.Seega otsustasin, et lõpetan selle kirjutise hoopis teistsuguse soovitusega. Nimelt kui keegi soovib peale selle raamatu lugemist ka ise mustkunsti nautida, siis seda võimalust pakutakse Piip ja Tuut mängumajas Toompeal. Mis sest, et kaval seisab, et etendust on lastele - ka täiskasvanutel on huvitav! 

No comments:

Post a Comment