Wednesday, November 28, 2012

Müstiline kuri kimbutamas üht väikelinna

Triloogia "Seitsme märk"

"Verevennad"; "Hollow"; "Paganakivi"

Nora Roberts

2008-2009
ERSEN  


Nora Roberts on tuntud romantiliste romaanide autor USA-st. Tänaseks on tal ilmunud üle 200 raamatu. Minu kohalikus raamatukogus oli tema teoseid valikus tervelt kahe riiuli jagu. Miks just "Seitsme märk"? Võib-olla see ei tundunud esimesel hetkel nii mesimagus kui mõned teised pealkirjad ning sisu tutvustused raamatu tagakaanel. Minu jaoks oli see esimene Nora Robertsi kogemus. Raamatuid oli lihtne lugeda aga igav samas ei hakanud. Just selline kerge vahepala mida soovisin.

Pean tunnistama, et ka deemoni poolt esile kutsutud õudused on Nora Robertsil väga hästi läbi mõeldud ning mõnel korral jäin täitsa mõttesse, et kas ikka võtan raamatu voodisse kaasa või asendan mõne muinasjutulisema  raamatuga. Samas kujutan ma vaimusilmas kõike jutustuses juhtuvat väga elavalt ette nii et võib-olla kellegi teise jaoks on isegi sõna "õudne" kasutamine selle raamatu puhul liiast. Stephen Kingiga võrdlust kindlasti välja ei kannata.

Kui lugeda infot Nora Robertsi kohta, siis ta on üleskasvanud viie lapselises peres olles ainuke tüdruk. Tal endal on kaks last - mõlemad poisid.Tänu sellele oskab ta ilmselt hästi sisse elada ka meeste mõttemaailma ning nii ei ole tema raamatud vaid roosa mannavaht.Ma ei tea küll kas päris avalikult aga salaja lugemiseks sobivad tema raamatud kindlasti ka meeste jaoks. Nagu ta ise on öelnud, et tal oli valik: kas õppida meeste mõttemaailmast aru saama või lahkuda joostes ja karjudes.

Ma laenutan raamatukogust arvatavasti vähemalt ühe Nora Robertsi triloogia veel. Kasvõi selleks, et näha kui sarnased või erinevad tema raamatusarjad on. Lõpetuseks siis ka väike ülevaade raamatuist endist.

Raamatu sündmused saavad alguse  kolmest poisist, kes elavad täiesti tavalises USA väikelinnas nimega Hawkins Hollow. Kuid see kõik muutub poiste 10-ndal sünnipäeval mida nad otsustavad tähistada legendidega ülekülvatud paigas Paganakivi juures. Kuigi kõigil neil on erinevad emad-isad on nad sündinud ühel ja samal päeval. Posid soovivad oma sõprust millegi erilisega tähistada ning otsustavad läbi viia vandeandmise rituaali, et  nad jääksid alatiseks vendadeks - verevedadeks. Rituaali käigus vabastavad nad aga Paganakivi sees sajandeid vangis olnud deemoni.  Sellest ööst alates tabab Hawkins Hollow linna iga seitsme aasta tagant seitsme päevane vägivalla ja õuduste laine.

Nüüd juba meesteks sirgunud Gage, Fox ja Caleb teavad, et õuduste peatamine on nende õlul, kuid kui viimane seitsmeaastane periood hakkab taas ümber saama ning nädalane õuduste laine on lähenemas ei ole neil endiselt aimdust mida teha, et deemon hävitada. Neil on kaks trumpi - alates ööst Paganakivi juures paranevad nad igasugustest vigastustest ebainimliku kiirusega ning neil on verekivi kolm osa. Kuid kuidas need kaks asja aitaksid deemonit hävitada?

Loomulikult ei saa Nora Robertsi raamat läbi ilma armastuse ja romantikata, nii et raamatu peategelastele seltsi ilmuvad õige pea kolm naisterahvast ning iga triloogia osa keskendub detailsemalt ka ühe paari armastuse loole. Viimast vürtsitavad ka kolme mehe ja naise endi kummalised anded: kes oskab inimeste mõtteid kuulda, kes teiste tundeid aimata, kes minevikku ja kes tulevikku näha.




            


No comments:

Post a Comment